تاریخ: دوشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۰
بازدید: 8

تنها راه حل آزادسازی فضاهای مخل بازار تبریز

مدیر پایگاه جهانی بازار تبریز، تملک و پرداخت حق پیشه اصناف را تنها راه حل آزادسازی فضاهای مخل بازار تبریز عنوان کرد.

تنها راه حل آزادسازی فضاهای مخل بازار تبریز

به گزارش کاف نیوز، حسین اسمعیلی‌سنگری اظهار داشت: بازار سرپوشیده تبریز سند باشکوه فرهنگ، هنر، تاریخ و اقتصاد آذربایجان است که با توجه به چنین جایگاهی حفاظت و ساماندهی این بنای تاریخی همواره در اولویت‌های کاری پایگاه جهانی بازار و اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی قرار دارد.


مدیر پایگاه جهانی بازار تبریز با اشاره نزدیک بودن سالگرد ثبت جهانی بازار تبریز، گفت: بازار تبریز که شکوهی به قدمت تاریخ دارد، ۱۰ مردادماه سال ۱۳۸۹ در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسید و خوشبختانه پس از ثبت جهانی این بازار تاریخی و ارتقاء عملکرد پایگاه بازار به همراه اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان شاهد کاهش تخلفات نسبت به گذشته هستیم.


او در ادامه با بیان اینکه یکی از تخلفات صورت گرفته گذشته در بازار تبریز، تبدیل فضاهایی از بازار به واحدهای مخل و تغییر شکل آنها به مغازه است، گفت: تاکنون ۳۰۰ مورد فضای مخل و تبدیل شده به مغازه به‌صورت دکه‌ها، تراشیدگی دیوارها و بوتکاها در ورودی سراها و تیمچه‌ها در بازار تاریخی تبریز شناسایی شده‌اند که طی نیم قرن گذشته به‌صورت تدریجی شکل گرفته و بعد از گذشت سال‌ها سند ۶ دانگ رسمی و یا سرقفلی تهیه کرده‌اند، فضاهای مذکور قدیمی بوده و شکل‌گیری آنها مربوط به گذشته و براساس حق پیشه اصناف صورت گرفته است‌.


اسمعیلی‌سنگری ادامه داد: پس از ثبت جهانی بازار تبریز، با تشکیل اکیپ تخصصی و یگان حفاظت، بروز تخلفاتی در این مبنا در بازار تبریز بعید بوده و لازم به ذکر است، بازار تبریز با تمام عناصر که شامل فضاهای مذکور است، از این‌رو هیچ‌گونه خللی بر آن وارد نبوده و بر چیدن چنین واحدهای مخل به سبب داشتن سرقفلی و سند رسمی دادگستری نیازمند اقدامات حقوقی مربوط به حوزه قضایی است.


وی با بیان اینکه آزادسازی فضاهای مخل و مغازه‌های شکل‌گرفته در ورودی سراها و تیمچه‌ها منوط به تملک و اختصاص اعتباری قابل توجه است، بیان داشت: تنها راه حل آزادسازی فضاهای مخل در بازار تبریز، تملک ۳۰۰ مورد شناسایی شده است که به اعتبار قابل توجهی برای تملک و پرداخت حق پیشه اصناف فعال در آن محل نیازمند است.


مدیر پایگاه جهانی بازار تبریز، خاطرنشان کرد: برای اجرایی کردن این اقدام مشارکت و همراهی مالکان ذی‌ربط، هیات امنا مجموعه‌های مزبور، سمن‌ها و شهرداری تبریز و سایر مسوولان تحت نظارت این اداره‌کل ضروری است تا امکان آزادسازی تعدادی از آنها به‌صورت سالانه میسر شود.

شناسه خبر 8571