تاریخ: پنجشنبه ۳ تیر ۱۴۰۰
بازدید: 5

هشدار برای شیوع اعتیاد در زنان آذربایجان شرقی/ شناسایی و ساماندهی ۲۰۲ محله پرخطر شهری و روستایی

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی نسبت به شیوع و گسترش اعتیاد بین زنان در استان هشدار داد.

هشدار برای شیوع اعتیاد در زنان آذربایجان شرقی/ شناسایی و ساماندهی ۲۰۲ محله پرخطر شهری و روستایی

به گزارش کاف نیوز، رضا استاد رحیمی پنجشنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: در حال حاضر موضوع مواد مخدر  از چالش‌های اصلی جامعه جهانی است که تحت تاثیر پدیده شبکه های اجتماعی در حال افزایش روز افزون و تاثیرگذاری منفی در توسعه همه عرصه هاست.


کشف ۲ هزار و ۹۱۷ تن انواع مواد مخدر در استان


وی ادامه داد: در این میان جمهوری اسلامی ایران با ۲۰۰۰ کیلومتر مرز مشترک با مهمترین تولید کنندگان مواد مخدر دنیا پرچمدار مبارزه با با این پدیده شوم بوده و برنامه و راهکار مشخصی در این خصوص دارد به گونه‌ای که در سه سال گذشته با انجام ۸۲۰۰ عملیات دو هزار و ۹۱۷ تن انواع مواد مخدر با ارزش ۲۷ هزار میلیارد ریال کشف و ضبط و ۶۶۰۰ باند قاچاق در کشور منهدم شدند و در این راه ۳۲ شهید تقدیم به حفظ امنیت و سلامت جامعه ه شده است که یکی از آنها مربوط به آذربایجان شرقی است.


دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی ایجاد ۱۵ مرکز جدید نگهداری معتادان و ساماندهی ۲۶ هزار معتاد متجاهر را از دیگر اقدامات صورت گرفته در این حوزه عنوان و تصریح کرد مرکز ماده ۱۶ بانوان با هدف خدمات‌دهی داشت شمال غرب کشور و با ظرفیت 100نفر در استان ایجاد و تکمیل شده و بهره برداری نهایی از آن منوط به اخذ مجوزهای لازم از سوی نهادهای قضایی و علوم پزشکی است.


 طرح یاریگری یاریگران زندگی در ۴۲ هزار مدرسه کشور


وی به اجرای طرح یاریگری یاریگران زندگی در ۴۲ هزار مدرسه کشور اشاره و ادامه داد اینترنت ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دربرگیری دارد یک هزار و ۹۰۰ مدرسه آذربایجان‌شرقی با ۲۰۰ هزار دانش آموز محل اجرای آن در استان هستند به علاوه بر آن  توجه به درگیری محیط‌های کاری دانشجویی و سربازی و به ویژه جوانان با مشکل اعتیاد آگاه سازی و انجام اقدامات فرهنگی از مهم ترین اولویت های شورای مبارزه با مواد مخدر استان است.


استاد رحیمی خاطرنشان کرد برنامه تحول راهبردی در حوزه مبارزه با مواد مخدر با ۴۰ راهبرد ۴۸ برنامه و ۹۱ فعالیت با هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در در این هفته برگزار خواهد شد که همکاری‌های فراگیر بین المللی برای مبارزه با مواد مخدر و دیپلماسی مبارزه با این پدیده شوم، برنامه یاریگران زندگی و مشارکت های اجتماعی از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده در این خصوص است.


وی تاکید کرد: علاوه بر مؤفقیت در حوزه اقدامات مقابله‌ای با پرچمداری نیروی انتظامی در مبارزه با مواد مخدر به دنبال پیش گیری و اقدامات فرهنگی برای آگاه سازی در عرصه های خانوادگی، کاری و آموزشی هستیم و با توجه به اقدامات صورت گرفته در سطح استان رتبه یک کل ارزیابی های کشوری از سویی ستاد مبارزه با مواد مخدر را به دست آوردیم و آذربایجان‌شرقی استان برتر در این حوزه شناخته شده است.


 شناسایی و ساماندهی ۲۰۲ محله پرخطر شهری و روستایی در استان 


دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی شناسایی و ساماندهی ۲۰۲ محله پرخطر شهری و روستایی در استان را یکی از اقدامات صورت گرفته توسط این شورا عنوان کرد و ادامه داد: از این تعداد ۹۳ محل شهری و باغی در روستاهای استان واقع هستند و برای درک اهمیت این موضوع باید گفت که ۵۹۲ مدرسه در این محلات وجود دارد که با استخراج اطلس آسیب های هر محله و اجرای اقدامات فرهنگی و آموزشی در این محلات، بر روی رفع معضل اختصاصی هر یک متمرکز هستیم.


وی اظهار داشت: میانگین کشوری شیوع اعتیاد ۱.۲ درصد است که با توجه به جمعیت آذربایجان شرقی باید ۳۲ هزار معتاد در استان داشته باشیم اما پیش بینی می کنیم این درصد در آذربایجان شرقی سه درصد و در نتیجه تعداد معتادان استان یکصد هزار نفر باشد به گونه ای که سال گذشته ۶۷ هزار و ۶۴۶ معتاد به ۲۸۵ مرکز درمانی اعتیاد آذربایجان شرقی مراجعه کرده اند که از این تعداد ۶۲ هزار نفر مرد و حدود هفت هزار و ۸۰۰ نفر زن بوده اند.


استاد رحیمی در خصوص وضعیت شیوع اعتیاد بین زنان استان نیز گفت: میانگین جهانی زنان معتاد دو به یک است یعنی از هر دو معتاد یکی زن است و این میانگین در کشور ما ۱۰ به یک و در آذربایجان شرقی نیز اعداد پایین تر از این و در حال حاضر تعداد کل زنان معتاد استان کمتر از دو هزار و ۵۰۰ نفر است.


وی از ثبت ۱۵۴ مورد فوت ناشی از سؤ مصرف مواد مخدر در آذربایجان شرقی در سال گذشته نیز خبر داد و گفت: در ایام کرونایی ۳۰۰ معتاد مبتلا به این بیماری در مرکز ماده ۱۶ شناسایی شدند که همگی در همان‌ محل با انجام امور قرنطینه ای درمان و دو هزار و ۴۸۵ تست کرونا نیز از جمعیت حاضر در این مرکز گرفته شد که خوشبختانه با مجموعه تمهیدات و اقدامات صورت گرفته مانند خرید تجهیزات تست کرونا و به کارگیری نیروهای درمانی هیچ فوتی کرونا بین معتادان نگهداری شده در مرکز ماده ۱۶ نداشتیم./yjc

شناسه خبر 8089