تاریخ: چهارشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۸
بازدید: 5

هوای مناطق زلزله‌زده آذربایجان‌شرقی برفی می‎شود

مدیرکل هواشناسی آذربایجان‌شرقی گفت: بارش باران و برف و به همراه پدیده مه از اواخر پنجشنبه این هفته بیشتر استان از جمله مناطق زلزله‌زده را در بر می‌گیرد.

هوای مناطق زلزله‌زده آذربایجان‌شرقی برفی می‎شود
به گزارش کاف نیوز ، علی دولتی مهر در گفت و گو با خبرنگاران افزود: با توجه به نقشه های پیش یابی هواشناسی، نفوذ زبانه پرفشار سرد و فعالیت سامانه بارشی به طور متناوب از اواخر وقت پنجشنبه این هفته تا سه شنبه هفته آینده موجب ابرناکی، وزش باد و در برخی نواحی به ویژه شمالی و شرقی موجب بارش می شود.

وی اظهار داشت: نفوذ این زبانه پرفشار سرد و فعالیت سامانه بارشی موجب کاهش محسوس دما از ۵ تا ۱۲ درجه شده و در گردنه ها و جاده های کوهستانی استان موجب مه گرفتگی، لغزندگی و کولاک برف و وزش تندبادهای لحظه ای ۴۰ تا ۷۰ کیلومتر بر ساعت و احتمال پرتاب و سقوط اشیا می شود.

\"\"

دولتی مهر با تاکید بر ضرورت رعایت احتیاط لازم در هنگام تردد از گردنه ها و جاده های کوهستانی استان، ادامه داد: کشاورزان به توصیه های کارشناسان جهادکشاورزی توجه کرده و مردم نیز اقدام های پیشگیرانه برای جلوگیری از پرتاب و سقوط اشیا انجام دهند.

وی گفت: هم اکنون کلیبر با ۱۰ و بستان آباد با یک درجه سانتی گراد بالای صفر به ترتیب گرمترین و سردترین شهرهای استان بوده و دمای تبریز ۷ درجه بالای صفر است.

آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.
آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.
این استان همواره تحت تأثیر باد های سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.
شناسه خبر 4887